Про грошовий обіг на галицько-волинських землях у першій половині XIV ст. - Козубовський, Г.А. (Український історичний журнал, 2016)
Відповідно до писемних джерел, а також археологічних знахідок, празькі гроші Вацлава II та Яна І Люксембурзького надходили в Галицько-Волинську Русь уже в перших десятиліттях XIV ст. Утім вони не відкладалися у скарбах, що пояснюється вилученням монет з обігу задля відправлення до Золотої Орди данини у вигляді зливків-гривен.