Концептуальні положення інституційних трансформацій у вугільній промисловості України - Венжега, Р.В. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2015)
Досліджено інституційні зміни як важливої складової інституційної економіки. Розглянуто поточний стан та проблеми реформування вугільної промисловості України, а також передбачувані сценарії зменшення трансакційних витрат у галузі. Визначено об’єктивні та суб’єктивні чинники гальмування розвитку галузі. Наведено інституційний механізм ефективної взаємодії між державним сектором, академічними та галузевими інститутами, посередницькими компаніями, представниками бізнесу. Сформовано концептуальні положення інституційних трансформацій у вугільній промисловості у середньостроковій перспективі.