Визначення етапів механізму управління нематеріальними активами підприємства - Бриль, І.В.; Василенко, Т.Д. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2015)
Проаналізовано стан нематеріальних активів підприємств України; досліджено основні закономірності управління нематеріальними активами підприємства у сучасному конкурентному середовищі, ідентифіковано зовнішні та внутрішні фактори, які в комплексі визначають тенденції організаційних перетворень процесу управління нематеріальними активами; систематизовано і доповнено принципи організації та ефективного функціонування системи управління нематеріальними активами, використання яких дозволить створити об'єктивну фундаментальну основу для формування та розвитку організаційно-економічного механізму управління нематеріальними активами підприємств.