Досягнення і перспективи розвитку сучасного грушевськознавства (до 150-річчя від дня народження М.С. Грушевського) (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 28 вересня 2016 року) - Гирич, І.Б. (Вісник НАН України, 2016)
У доповіді проаналізовано основні етапи становлення і розвитку грушевськознавства як наукової дисципліни з дослідження життя, творчого доробку, політичної та наукової спадщини видатного вченого, політичного і державного діяча академіка М.С. Грушевського. Розглянуто нагальні проблеми, найважливіші досягнення та перспективи подальшого розвитку цього напряму. Окрему увагу приділено реалізації унікального науково-видавничого проекту «Повне зібрання творів М.С. Грушевського в 50 томах».