Комп’ютерні технології і науково-технічний прогрес - Сергієнко, І.В. (Вісник НАН України, 2016)
У статті розглянуто проблеми, пов’язані з розробленням сучасних комп’ютерних технологій. Відзначено важливу роль, яку відіграють при цьому математичне моделювання, методи оптимізації, алгоритмічні мови програмування, методологія захисту інформації в системах, досконалість сучасних комп’ютерів, на яких реалізуються комп’ютерні технології. Наведено короткий аналіз основних розробок у цій галузі, здійснених за останні 5—7 років ученими Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України.