Академічна політологія за чверть століття: здобутки і проблеми (до 25-річчя заснування Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України) - Майборода, О.М. (Вісник НАН України, 2016)
У грудні 1991 р. рішенням Президії АН України було створено Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України. У статті йдеться про головні етапи в історії установи, основні напрями її наукової діяльності, а також про найвагоміші наукові здобутки та визначні практичні результати, отримані за 25 років.