Мемуари генерала А. Л. Левенгаупта як джерело осмислення подій походу Карла XII в Україну - Пінчук, Я. (Сiверянський лiтопис, 2016)
При вивченні Північної війни, зокрема подій 1708-1709 рр. в Україні, велике значення має публікація шведських документів тієї доби. Важливим джерелом, що відображає військово-політичні кампанії даного періоду, є мемуари шведського генерала Адама Людвіга Левенгаупта.