Порушення прав сільського населення при збиранні податків та оскарження дій фінагентів (середина 40-х – середина 50-х рр. ХХ ст.) - Гаврилов, В. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Стаття присвячена вивченню проблеми збору фінансових та натуральних податків у перше післяокупаційне десятиріччя в сільській місцевості, аналізу порушень прав населення при цьому, а також їхніх спроб протестувати та оскаржувати дії уповноважених осіб.