Місцева преса як чинник комунізації та денаціоналізації українського села довоєнної доби - Тимошик, М. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Уперше аналізується діяльність місцевої преси крізь призму її пропагандистських акцій, спрямованих на комунізацію та денаціоналізацію українського села. В основу аналізу взято публікації ніжинської окружної газети «Нове село» та районних газет Чернігівщини – «Червона Носівщина» (Носівка) та «Ударний труд» (Лосинівка) за період від кінця 20-х до кінця 30-х років ХХ століття.