Організація Слобідсько-Українських військових поселень у 1817 р. - Колєватов, О. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Стаття присвячена проблемі організації Слобідсько-Українських військових поселень. У ній досліджуються причини їхнього створення. Основну увагу приділено організації поселених округів уланської кавалерійської дивізії Слобідсько-Українських військових поселень та переведенню корінних жителів до складу поселених округів кавалерії.