Листи із сорок першого (фронтові трикутники опішненського гончаря Івана Сердюка до своєї сім’ї) - Міщанин, В. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті подано короткі біографічні дані про опішненського гончаря Івана Сердюка та його братів-гончарів Петра й Василя. Наведені мовою оригіналу сім листів червоноармійця Івана Сердюка до своєї сім’ї, написані ним за тиждень до початку німецько-радянської війни та в перші її два місяці.