Городище "Дикий Сад" у ХІІІ–ІХ ст. до н.е. - Горбенко, К. (Емінак, 2007)
Запропонована стаття присвячена аналізу основних археологічних артефактів городища «Дикий Сад». Серед них найбільш значимими є залишки архітектурних споруд, предмети матеріальної і духовної культури. Виходячи з усього археологічного комплексу городища, можна охарактеризувати «Дикий Сад» як яскраве явище серед археологічних пам’яток періоду фінальної бронзи степової смуги півдня України, яке виконувало функцію культурно-релігійного, торгово-економічного та політичного центру Східної Європи у ІІ – І тис. до н.е.