Ковальська майстерня на території теменоса Березанського поселення - Крутілов, В. (Емінак, 2007)
У статті автор висвітлює нові архітектурні знахідки на острові Березань. Він дає характеристики та повний опис приміщення у районі «Теменоса», яке датується кінцем VI-V ст. до н.е. та виконувало функцію металообробної майстерні.