Російська Православна Церква у міжнародних відносинах на межі тисячоліть - Тригуб, О. (Емінак, 2007)
У статті прослідковується місце та роль Російської Православної Церкви у сучасній зовнішній політиці Російської Федерації. Автор приходить до висновку про активізацію зовнішньополітичної діяльності РПЦ, особливо на пострадянському просторі.