Діяльність військово-польової пошти в Україні (друга половина ХVІІ – початок ХVІІІ ст.) - Миронова, І. (Емінак, 2007)
На основі джерельних матеріалів, в статті розглядається історія створення та діяльності військово-польової пошти України в другій половині ХVІІ – на початку ХVІІІ ст. Особлива увага приділяється поштовим реформаторським перебудовам Петра І, які знайшли своє відображення на українських землях.