Мова і культура - Гаврилюк, Н. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2006)
Конференції під такою назвою були започатковані п’ятнадцять років тому проф.С.Бураго. Нині цей науковий форум, до роботи якого залучаються науковці як з України, так і з близького та далекого зарубіжжя, носить ім’я вченого. Особлива роль в організації подібних наукових зібрань належить Видавничому дому Дмитра Бураго, співорганізатори – Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інститут мовознавства ім. О.О.Потебні НАН України, Інститут психології ім. Г.С.Костюка АПН України, Інститут вищої освіти АПН України. XV міжнародна наукова конференція “Мова і культура” ім. проф. Сергія Бураго проходила в Києві 19-23 червня 2006 р.