Проблеми радіаційних випробовувань кабелів АЕС на установці ІЯД - Вишневський, І.M.; Сахно, В.І.; Сахно, О.В.; Зелінський, А.Г.; Томчай, С.П.; Хрін, Т.В. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
Аналізуються перспективи удосконалення методів радіаційних випробовувань обладнання для АЕС та вимоги до характеристик необхідних радіаційних полів. Відзначено умови реалізації цих методів на експериментальній установці ІЯД. Розглядаються сучасні вимоги до проведення радіаційних випробовувань відповідно діючих стандартів. Висвітлюються методи таких випробувань, реалізовані на експериментальній базі ІЯД. Обговорюються результати радіаційних випробовувань в ІЯД кабелів, створених українськими виробниками для АЕС.