Сучасні методи підвищення радіаційної стійкості напівпровідникових матеріалів - Барабаш, Л.І.; Вишневський, І.М.; Гроза, А.А.; Карпенко, А.Я.; Литовченко, П.Г.; Старчик, М.І. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
Наведені і обговорюються різні методи підвищення радіаційної стійкості напівпровідникових матеріалів на прикладі Si і InSb. Оптичними та електричними методами вивчені параметри Si, опроміненого різними видами і флюенсами високоенергетичного випромінювання з наступними термообробками. Показано, що підвищення радіаційної стійкості кремнію можна одержати насамперед за допомогою радіаційно-термічної обробки (попереднє опромінення і відпал). Переконливі дані підвищення радіаційної стійкості Si при нейтронному опроміненні приведені для Si, легованого ізовалентною домішкою Ge.