Про Василя Стуса по-сучасному та переосмислено - Лисенко, Н. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Саме такий підзаголовок мала наукова конференція, яка відбулася 3 лютого 2006 р. у видавництві “Смолоскип” за активної участі Музею архіву українського самвидаву та Гуманітарного центру Василя Стуса.