Повоєнна та сучасна Миколаївщина: історіографія проблеми - Шкварець, В. (Емінак, 2008)
Стаття розкриває досягнення історичної науки з питань вивчення післявоєнного та сучасного періодів історії Миколаївщини. Автор окреслює як здобутки, так і недостатньо вивченні питання, на які треба звернути увагу дослідникам.