Південний Захід України у другій половині ХІІІ - першій половині XIV сторіч - Добролюбський, А.; Смирнов, І. (Емінак, 2008)
Автори розглядають історію Південного Заходу України у другій половині ХІІІ – першій половині XIV сторіч, базуючись на писемних, археологічних та нумізматичних матеріалах. Вони дають характеристику улуса Ногая у системі Золотої Орди та політично – економічні відносини цього утворення з сусідами.