Нова знахідка теракотової статуетки селена на території передмістя Ольвії - Івченко, А. (Емінак, 2008)
У статті розглядається теракотова статуетка селена, що була знайдена у 2006 році на території передмістя Ольвії (ділянка «Північний мис 1»). Автор детально описує умови відкриття знахідки, визначає час її використанні та порівнює з іншими відомими взірцями. Автор приходить до висновку, що селен свідчить про появу в V ст. у районі Ольвії – Березані відособленого локального варіанта загальногрецьких землеробських культів.