Скіфська модель "адміністративного" устрою Степового Побужжя в V–IV ст. до н.е. - Гребенніков, Ю. (Емінак, 2008)
У статті на матеріалі Степового Побужжя розглядається питання можливості співвіднесення скіфських пам’ятників до центрів політичного («адміністративного») управління територією західної частини Степової Скіфії у V-IV ст. до н.е. і, по можливості, виділяються ці центри протягом зазначеного періоду.