Державне управління: методологія соціогенетичної та геоекономічної динаміки - Алимов, О.М.; Микитенко, Д.О. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Обґрунтовується ймовірність транснаціоналізації фінансово-кредитної олігархії в політичну еліту міждержавних об’єднань; інтернаціоналізації технологічного способу виробництва й відносин економічної власності; нарощення диверсифікованого контролю високотехнологічних держав над суміжними територіями, їх економічним простором із вільним доступом до стратегічних ресурсів. Згруповано та проранжовано конститутивно-ключові підсистеми української економіки за їх вагомістю впливу на трансформацію стратегічного потенціалу, еволюційні та макроекономічні процеси.