Україна під впливом світових інтеграційних процесів - Бойко, Є.О. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
У статті розкрито світові інтеграційні процеси та місце України в них. Відмічено, що стратегічною метою має стати укладання угоди про асоційоване членство в ЄС, прискорення входження України у фінансовий простір Європи. Україна має все необхідне для включення її у процеси регіоналізації міжнародного співробітництва.