Сучасні форми та перспективи співробітництва України з державами Європейського Союзу - Старостенко, Г.Г.; Подсядло, Л.П.; Квасницька, Р.С. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Проаналізовано статистичні дані щодо експортно-імпортних операцій України з ЄС, розглянуті основні проблеми інтеграції України в світове господарство та досвід співтовариства для успішної інтеграції в Євросоюз.