Сучасний стан і проблеми управління залізничним транспортом України - Шевченко, С.Ю. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Проаналізовано стан і тенденції розвитку залізничного транспорту. Розглянуті основні завдання державного регулювання галузі.