Православ’я і лютеранство в Україні та Росії (кінець ХVI – початок ХVII ст.) - Котляр, Ю. (Емінак, 2009)
У статті розкривається вплив релігійного фактору (розвиток православ’я, католицизму, уніатства та протестантизму у кінці ХVI – початку ХVII ст.) на становище українських земель того часу. Автор торкається як релігійно-культурних, так і соціально-політичних аспектів проблеми.