Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу - Коренюк, П.І. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Інтенсифікація відносин людини з природою, розвиток науково-технічного прогресу визначають існуючий рівень продовольчої ефективності аграрного сектору. Посилення екологічної відповідальності за якість готової продукції та безпечності агроресурсів довкілля дасть змогу скоротити внутрішні та зовнішні витрати, що складатиме фінансові резерви для запровадження мало- та майже безвідходних вітчизняних технологій виробництва продовольства. Отже, продовольча ефективність відтворення продуктивних угідь характеризується системою натуральних і вартісних показників, які відображають співвідношення окремих кінцевих результатів і величини рівня використання окремих складових компонентів аграрного природно-ресурсного потенціалу.