Організаційно-економічний механізм управління соціальним розвитком виробництва - Кушніренко, О.М. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Статтю присвячено висвітленню організаційно-економічного механізму управління соціальним розвитком підприємства. Обґрунтовано, що сучасний період розвитку економіки посилив увагу підприємницьких кіл до економічних, організаційних та соціальних проблем управління трудовим та інтелектуальним потенціалом підприємства, що пояснюється необхідністю реалізації невикористаних резервів з метою досягнення збалансованого розвитку.