Гібридний алгоритм для лінійної задачі найменших квадратів з напіввизначеною розрідженою матрицею - Хіміч, О.М.; Сидорук, В.А. (Теорія оптимальних рішень, 2014)
Запропоновано алгоритм отримання нормального псевдорозв’язку систем лінійних рівнянь з розрідженими симетричними додатно-напіввизначеними матрицями на комп’ютерах гібридної архітектури – комп'ютерах з багатоядерними процесорами і графічними прискорювачами. Алгоритм апробовано на низці тестових задач. Показана його ефективність.