Сучасна літературна компаративістика: аспекти й тенденції - Наливайко, Д. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
У підготовленому відділом компаративістики Інституту літератури НАН України виданні “Антологія сучасної літературної компаративістики” містяться статті, розвідки, розділи з монографій відомих учених, в яких витлумачуються основні проблеми галузі. Подано тут праці французьких, американських, німецьких, російських, польських, іспанських, канадських, швейцарських, румунських, словацьких, а також українських науковців. Підбір матеріалів здійснювався так, щоб антологія відбивала основні вектори і проблеми сучасної компаративістики, засадничі концепції та інтенції, витворюючи її цілісний і по можливості адекватний дискурс.