Подходы механики разрушения к анализу допустимых дефектов в виде надрезов - Матвиенко, Ю.Г. (Проблемы прочности, 2010)
Оцінку конструкційної міцності елементів, які пошкоджені дефектами типу надрізів виконано з використанням рівняння діаграми тріщиностійкості, що базується на критерії осереднення напружень у зоні передруйнування і врахуванні обмеження деформацій у вістрі надрізу. Допустимий (безпечний) стан пошкодженого дефектом елемента визначено за допомогою введення в критеріальне рівняння коефіцієнтів безпеки.