Переклад з погляду теоретика - Поліщук, Я. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Рецензія на книгу: Мар’яна Лановик. Теорія відносності художнього перекладу: Літературознавчі проекції. – Тернопіль: Ред.-видавн. відділ ТНПУ, 2006. – 470 с.