Розрахунок стільникових полімерних трубних елементів конструкцій для експлуатації в ґрунтах - Стащук, М.Г.; Дорош, М.I. (Проблемы прочности, 2013)
Запропоновано методику оцінки напружено-деформованого стану трубних елементів зі стільниковою будовою стінки. Записано систему диференціальних рівнянь для відшукання зусиль та моментів, що виникли у стінці стільника. Установлено рівняння для оцінки компонент напружень. Наведено приклад розрахунку напружено-деформованого стану засипаного ґрунтом вертикального стільникового резервуара.