Дослiдження причин експлуатацiйного руйнування робочої лопатки турбiни газотурбiнного агрегату компресорної станцiї - Красовський, А.Я.; Маковецька, I.О.; Янко, О.О.; Гопкало, О.С. (Проблемы прочности, 2013)
На основі структурного і фрактографічного аналізу злому робочої лопатки турбіни газо-турбінного агрегату ГТК-10-2 компресорної станції встановлено, що на зародження первинної тріщини в робочій лопатці істотно вплинула структурна неоднорідність матеріалу технологічного походження, а підростання тріщини до критичних розмірів відбулося під дією експлуатаційних циклічних навантажень.