Рецепція формалістичних ідей у колі київських неокласиків - Котенко, Н. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2006)
Одним із важливих напрямів літературознавства ХХ ст. був формалізм. Складним і досі нез’ясованим залишається питання взаємозв’язків літературно-критичної думки київських неокласиків зі світовими формалістськими концепціями першої пол. ХХ ст.