“... і Бог став жінкою, деревом, травою і вином...” (Роздуми про поезію І.Маленького) - Борисюк, І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2006)
Ігор Маленький належить до покоління вісімдесятників, до останнього, за висловом В.Моренця, покоління високого поетичного модерну, для якого світ ще поділений на добро і зло, істину і брехню, красу й потворність, світ, який ще передбачає наявність сенсу й мети, світ, ще не розбитий на друзки і не перетворений на хаос.