Українське кобзарство в Криму - Брижицька, С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2006)
II міжнародна наукова конференція “Українське кобзарство — історія і сучасність” відбулася 7—9 вересня ц. р. в Ялті. Організаторами її проведення виступили Міністерство освіти і науки України, Міністерство освіти і науки Автономної Республіки Крим, Прикарпатський національний університет ім. В.Стефаника (Iвано Франківськ), Центр творчості дітей та юнацтва Галичини (Львів) та Кримський гуманітарний університет, ректор якого О.Глузман відкрив роботу конференції вітальним словом до її учасників.