Електронний спіновий резонанс у керамічних зразках лантан-бісмутового манганіту La₀,₉₂₅Bi₀,₀₇₅MnO₃ - Товстолиткін, О.І.; Полек, Т.І.; Под'яловський, Д.Й.; Тарасенко, Т.М.; Кравченко, З.Ф.; Бурховецький, В.В. (Металлофизика и новейшие технологии, 2015)
Досліджено електричні та резонансні властивості зразків La₀,₉₂₅Bi₀,₀₇₅MnO₃, виготовлених золь—ґель-методою. Виміри виконували в області температур 110—395 К. Проаналізовано температурні залежності параметрів електронного спінового резонансу: резонансного поля, ширини резонансної лінії, інтенсивности сиґналу. На основі одержаних даних зроблено висновок про співіснування нижче 185 К феромагнетної та парамагнетної фаз. Виявлено сильний вплив феромагнетної фази на резонансні умови парамагнетної фази, що проявляється в залежності параметрів лінії парамагнетного резонансу від параметрів феромагнетної фази.