Мінімальна провідність графену, обумовлена ефективним загасанням носіїв заряду внаслідок ефекту «дрижання» Шредінгера - Рувінський, М.А.; Костюк, О.Б. (Металлофизика и новейшие технологии, 2015)
Визначено мінімальну провідність графенового моношару на основі кінетичного рівняння з ефективним згасанням, зумовленим релятивістським квантовим ефектом «Zitterbewegung». Розглянуто специфічний вид міжзонного електронного переходу з утворенням віртуальних електронно-діркових пар, який відбувається при звичайних внутрішньозонних переходах. Знайдений результат для мінімальної провідности підтверджується експериментально і збігається з виразом 4e²/πℏ, одержаним теоретично іншою методою (у Ландауеровому формулюванні).