СКІТ — український суперкомп’ютерний проект - Сергієнко, І.В.; Коваль, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Детально охарактеризовано перші вітчизняні суперкомп'ютери із кластерною архітектурою - СКІТ-1 і СКІТ-2, які створені в Інституті кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України і відповідають кращим світовим аналогам. Показано можливості цих систем у розв'язанні надскладних задач великої розмірності у сферах науки, економіки, екології, техніки, безпеки, тощо. Реалізовані на кластерах СКІТ-1 і СКІТ-2 програмні пакети дали змогу створити ряд інформаційних технологій, що знайшли застосування у різних галузях економіки, у прогнозуванні природних і техногенних процесів. Окреслено шляхи подальшого розвитку інтелектуальних суперкомп'ютерів класу СКІТ-1 і СКІТ-2 для широкого використання у багатьох організаціях і в різних регіонах України.