В.Свідзінський повернувся в Кам’янець: “постконференційні” зауваги - Рарицький, О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
18—20 жовтня 2006 року в Кам’янець-Подільському державному університеті проходила всеукраїнська науково-теоретична конференція “Творчість В.Свідзінського: доба і контекст”, приурочена до 65-річчя з дня трагічної загибелі поета. Її співорганізаторами виступили Кам’янець-Подільський державний університет (зокрема кафедра теорії та історії журналістики й української літератури) та Iнститут літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України. Естафету у проведенні такої конференції подоляни перехопили від волинян: саме в Луцьку три роки тому відбувся подібний захід, присвячений дослідженню творчості В.Свідзінського.