Телемоніторинг життєво важливих показників пацієнтів - Хорозов, О.А. (Управляющие системы и машины, 2015)
Застосовано розширення стандартного комунікаційного протоколу систем дистанційного моніторингу життєво важливих показників пацієнтів. Подано біофізичні показники пацієнтів, які вимірюються датчиками температури тіла, артеріального тиску та іншими, які фіксують числові кортежі та хвильові типи даних. Реалізувати аналіз критичних значень показників і формувати анотації для прийняття рішення щодо надання невідкладної медичної допомоги дозволяє сховище різнорідних типів даних інформаційно-комунікаційної системи.