Всеукраїнська конференція в Миколаєві - Береза, І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
27—28 жовтня 2006 р. в Миколаївському державному університеті імені В.О.Сухомлинського відбулась всеукраїнська науково-практична конференція “Творчість Миколи Вінграновського: доба і контекст”, яку організували Iнститут літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України та кафедра української літератури Миколаївського державного університету.