Криптографічний протокол з часовим розкриттям у мережі рівноправних вузлів - Гончар, С.А. (Управляющие системы и машины, 2015)
Розглянуто основні положення криптографії з часовим розкриттям. Показано, що найбільш перспективним напрямом розвитку таких систем є еволюція методів з використанням третьої сторони – мережі рівноправних вузлів та bitcoin-схем. Наведено основні положення представленого протоколу: створення числового ключа, відправка повідомлення, створення нових блоків та транзакцій, а також механізм розшифрування даних.