Формування структури кермету на основі карбіду хрому з мідно—ніклево—марґановою зв’язкою - Шлапак, Л.С.; Шіхаб, Т.; Присяжнюк, П.М.; Яремій, І.П. (Металлофизика и новейшие технологии, 2016)
В роботі досліджено структуру керметів на основі Cr₃C₂ зі зв’язкою з манґанового мельхіору. Кермети одержували просочуванням попередньо спресованих і спечених каркасів Cr₃C₂ мельхіором марки МНМц 60-20-20 при 1150°C в атмосфері арґону. Одержані матеріяли мають трифазну структуру: твердий розчин на основі міді, Cr₃C₂ і (Cr,Mn)₇C₃, який виділяється у вигляді дисперсних включень у зв’язці та на межах карбідних зерен.