Одеса літературна - Гаврилюк, Н. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
26—27 жовтня 2006 р. на базі кафедри світової літератури філологічного факультету Одеського національного університету ім. I.I.Мечникова та Одеського літературного музею відбулася II міжнародна наукова конференція “Срібний вік: діалог культур”, присвячена пам’яті доктора філологічних наук, професора Степана Петровича Iльйова.