Інституту літератури – 80! - Шутенко, Ю. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
У день Святого Миколая, 19 грудня 2006 р., у залі Будинку вчених відбувся ювілейний вечір з нагоди 80 ліття Iнституту літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України.