“Слово і Час” – журнал академічного літературознавства - Скупейко, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Шановний читачу! Нинішні січень-лютий ювілейні для журналу “Слово і Час”. П’ятдесят літ тому, далекого вже 1957 року, вийшов перший номер періодичного двомісячника під назвою “Радянське літературознавство”, успадкувавши цей “бренд” від свого попередника — наукових записок (1938—1957, кн. 1-19) Iнституту української літератури ім. Т.Г.Шевченка АН УРСР (з вересня 1952 р. — Iнститут літератури ім. Т.Г.Шевченка АН УРСР).